Стало відомо, коли добудують «Стіну» на українсько-російському кордоні

Читать на русском
Цьогоріч на кордоні з Росією вже вирили майже 340 км протитранспортних ровів і витратили 60 млн гривень.

Облаштування державного кордону між Україною і Росією - так званий проект Стіна - буде завершено до 2021 року.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

«Стіна» та кримінальна відповідальність: чи захищені кордони України?ВР прийняла закон, що вводить кримінальну відповідальність за незаконне перетинання держкордону громадянами держави-агресора або іншими особами в інтересах агресора. Про захист кордону та проект Стіна, поговорили з експертами.

Так, загальна вартість інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону складає трохи більше 4 мільярдів гривень.

«Протягом 2015 - 2018 років було виділено 1,3 мільярда гривень, у 2019 році - вже понад 60 млн грн. За ці кошти майже завершені роботи в Харківській області (залишилася система відеоспостереження на окремих ділянках), розпочато роботи в Луганській і Чернігівській областях. Своїми силами облаштовуємо кордон у Сумській області. Пізніше ця система органічно доповнить систему «інтелектуального кордону», про яку ми з вами зараз говоримо. Думаю, що до 2021 року ми закінчимо основні роботи», - повідомив Цигикал.

Він також уточнив, що якщо фінансування надходитиме в обсягах, передбачених планом, ДПСУ зможе завершити позначення на місцевості всього кордону до кінця поточного року.

Нагадаємо, проект Стіна на кордоні з Росією в 2014 році запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект, вартість якого склала близько 150 млн доларів.

У липні 2017 року стало відомо, що ГПУ розслідує велику розтрату під час будівництва стіни. У розкраданні державних грошей підозрюють вісьмох чоловік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: