У НАБУ назвали кількість томів справи про проект «Стіна»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили, що справа про розкрадання коштів на облаштування кордону нараховує понад 140 томів.

Кримінальне провадження за фактом можливого розкрадання коштів на реалізацію проекту «Стіна» з облаштування кордону нараховує понад 142 томи.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначили в Національному антикорупційному бюро, справа проекту «Стіна» налічує 142 томи, з яких 4 томи містять відомості, що становлять державну таємницю. Детектив у клопотанні просив обмежити терміни ознайомлення з розслідуванням адвокату підозрюваного Сергію Рогожук, оскільки з дня завершення досудового розслідування та відкриття доступу до матеріалів захисту 4 липня 2018 року підозрюваний одного разу (25 липня) з'явився до НАБУ й ознайомився з одним томом. Його захисник приходив до НАБУ двічі (25 та 31 липня), ознайомившись із 3 томами розслідування.

Також адвокат Рогожук подавав клопотання до НАБУ про надання доступу до держтаємниці для ознайомлення з 4 томами. Однак у відповідь на неодноразові повідомлення адвоката про необхідність особистої явки до НАБУ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування останній зволікає й не приходить до відомства.

Зазначені обставини, на думку детектива, свідчать про затягування стороною захисту процедури ознайомлення з матеріалами розслідування. Тому детектив звернувся до суду з клопотанням про встановлення стороні захисту терміну на ознайомлення з матеріалами провадження до 31 січня 2019 року. Суддя задовольнив його лише частково, обмеживши терміни ознайомлення до 19 березня.

Нагадаємо, попри порушення процесуальних обов'язків, суд не заарештував підозрюваного в справі про проект «Стіна». Також суд обмежив термін ознайомлення зі справою для підозрюваних у цій справі. Раніше суд скасував відвід експерта в справі «Стіни», якого домоглася САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: