Проект «Стіна»: адвокати хотіли відвести прокурорів і детективів

Читать на русском
Адвокат одного з підозрюваних у справі облаштування кордону намагався в Верховному суді оскаржити відмову відводити правоохоронців.

Суд не відкрив провадження за скаргою адвоката одного з підозрюваних у справі про проект «Стіна» на відмову суду відвести від розслідування детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення прийняв касаційної кримінальний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 січня суд відмовив адвокату підозрюваного у відведенні від розслідування детективів НАБУ і прокурорів САП. Свою заяву захисник мотивував тим, що прокурори підписували низку процесуальних документів під час розслідування справи детективами НАБУ, які нібито здійснювали численні порушення. Адвокат додав, що в нього виникають обґрунтовані сумніви в неупередженості детективів НАБУ і прокурорів САП, оскільки останні шляхом зловживання своїм службовим становищем, всупереч інтересам інших осіб, чинили дії, які прямо заборонені законом.

У зв'язку з цим, адвокат подав скаргу, однак Київський апеляційний суд закрив провадження у цій апеляції. Пізніше, захисник подав касацію, але Верховний суд також відмовив у відкритті провадження.

Нагадаємо, САП знову спробувала відвести експерта від справи проекту «Стіна». Раніше прокуратура не домоглася відсторонення прикордонника в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: