Суд відвів на прохання прокурора САП експерта у справі проекту «Стіна»

Читать на русском
Антикорупційний прокурор просив суд відвести експерта у справі розкрадання коштів на облаштування кордону.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар подав заяву про відвід експерта Олександра Ямненка в кримінальному провадженні про розкрадання коштів, виділених на реалізацію так званого проекту «Стіна».

Суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін клопотання задовольнив, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив відводу експерта державного підприємства «Укрдержбудекспертизи» Ямненка, оскільки це підприємство протягом 2015-2017 років мало взаємовідносини з першим окремим відділом капітального будівництва Державної прикордонної служби України. Чиновники цього відділу є підозрюваними в справі «Стіни»: екс-начальник відділу Володимир Цалко та начальник групи спеціального будівництва В'ячеслав Майданович. Крім цього, адміністративно експерт «Укрдержбудекспертизи» підпорядкований директору держпідприємства Сергію Кузьміну, яким затверджувалися протягом 2015-2016 років у експертних оцінках і експертні звіти за результатами господарських взаємовідносин з першим окремим відділом капітального будівництва Державної прикордонної служби. Тому всі зазначені обставини викликають об'єктивні сумніви в неупередженості експерта.

У свою чергу, суддя також зазначив, що Ямненко не включений до реэстру атестованих судових експертів. Він також підкреслив, що «Укрдержбудекспертизи» не належать до суб'єктів судово-експертної діяльності. Таким чином, Сенін задовольнив клопотання прокурора.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання коштів на проекті «Стіна». Також НАБУ та САП домоглися відсторонення Майдановича від посади. Водночас суд відмовився стягнути заставу з Цалка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: