Проект «Стіна»: детектива та прокурорів хотіли відвести

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення від справи благоустрою державного кордону слідчого та прокурорів.

Суд не відвів детектива Національного антикорупційного бюро Павла Єршова, а також прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олега Макара та Сергія Козачину від кримінального провадження щодо проекту «Стіна».

Таке рішення 19 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, заяву про відвід детектива НАБУ та прокурорів САП від справи подав адвокат Валерій Кострюков. Водночас обґрунтування цієї заяви невідомі, оскільки в реєстрі судових рішень оприлюднена лише резолютивна частина.

Як відомо, детективи НАБУ та прокурори САП підозрюють у розкраданні коштів на реалізації проекту «Стіна» Атаманюка, Цалка, старшого офіцера Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеслава Майдановича, директора ТОВ «АЗІ» Олександра Кашубу, директора та засновника ТОВ «Будцентр «Вітязь» Агаверді Аділова, колишнього директора ДП «Чернігівський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» Сергія Значка, а також ще двох посередників Олександра Хвищука та В'ячеслава Бондаря.

Нагадаємо, адвокати хотіли відвести прокурорів і детективів від цієї справи. Раніше САП знову спробувала відвести експерта від справи проекту «Стіна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: