У Зеленського розповіли, як мають намір боротися з корупцією

Читать на русском
Також, за словами Янченко, в плані на перші 100 днів майбутнього президента обговорюється ініціатива про надання НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку.

Команда Володимира Зеленського, який переміг на виборах президента, має намір перезапустити Нацагентство із запобігання корупції і подумує про заміну керівництва Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Про це повідомила член команди, експерт із антикорупційної політики та Діджитал-рішень для держави Галина Янченко в Facebook, пише «Слово і Діло».

Президентський термін: який головний виклик для ЗеленськогоВ Україні 21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. Із великим відривом переміг Володимир Зеленський.

«Інформація, яка сьогодні оприлюднена і тиражується окремими «громадськими активістами» щодо позиції Команди Зеленського по НАБУ не відповідає дійсності. На сьогоднішній день, деталізований план дій в частині антикорупційної політики знаходиться на етапі фіналізації», - написала вона.

За словами Янченко, в Команді Зеленського «є однозначна згода» про необхідність перезапуску НАЗК і «йде дуже серйозна дискусія щодо перезапуску керівництва САП».

«Те, що стосується НАБУ - велика частина команди вважає за необхідне підтримати і посилити НАБУ інституційно. На цих позиціях також стою я особисто», - написала вона.

Також, за словами Янченко, в плані на перші 100 днів майбутнього президента обговорюється ініціатива про надання НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку, на чому наполягає експертне середовище.

Раніше ЗМІ повідомили про неформальну зустріч Зеленського з Гройсманом.

Також нагадаємо, у Зеленського розробили законопроект про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: