У Зеленського розробили законопроект про незаконне збагачення

Читать на русском
Володимир Зеленський повідомив, що його командою розроблено законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення.

Лідер президентських перегонів Володимир Зеленський заявив, що його команда розробила законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, повідомляє прес-служба Зеленського.

В ЄС запропонували допомогу із законом про незаконне збагаченняУ ЄС сподіваються, що співпраця по лінії макрофінансової допомоги не постраждає через скандальне скасування статті.

Так, Лінкявічус нагадав, що Захід особливо уважно стежить за боротьбою з корупцією в Україні.

«Скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення суперечить зобов'язанням України перед Євросоюзом», - зазначив міністр.

Своєю чергою, Зеленський повідомив, що його командою розроблений відповідний законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення.

Нагадаємо, 27 лютого Конституційний Суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були давати пояснення про джерела їх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягнути до кримінальної відповідальності.

Після цього в Раді зареєстрували кілька нових законопроектів про незаконне збагачення, в тому числі президентський. У парламентському комітеті пропонують розробити один законопроект.

Як повідомлялося, НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: