Світові лідери кличуть Зеленського в гості: чим важливий перший візит

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

З огляду на те, скільки лідерів країн запросили його в гості, в Зеленського є гарна нагода продемонструвати, який зовнішній курс обирає Україна за його правління.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олег Лісний.

Експерт нагадав заяву Зеленського про те, що він у першу чергу поїде до Маріуполя. З огляду на підсумки та перебіг кампанії, звичайно, це може бути неординарний крок.

«Маріуполь дуже важливий, але поїздки Україною – робочі моменти, президентська рутина», – зазначив він.

На його думку, доцільніше було б діяти більш ординарно в цій ситуації й відразу показати вектор, куди рухатиметься держава.

«Ющенко свій перший візит здійснив до США. Новий президент має гарну нагоду дати чіткий сигнал суспільству. Якщо він за європейський вибір, то візит до будь-якої з країн, куди його запросили, – ФРН, Польщі, Бельгії – буде сприйнятий нормально», – підкреслив Лісний.

Перший президентський візит дуже важливий з точки зору позначення зовнішнього вектора України, додав він.

Зеленський перемагає на виборах: хто вже привітав майбутнього президента УкраїниВолодимира Зеленського ще офіційно не назвали переможцем на президентських виборах, але результати очевидні. Світові лідери вже почали надсилати привітання.

«До таких поїздок не можна ставитися з точки зору «95 кварталу». Потрібно підходити з урахуванням інтересів України», – уточнив політолог.

Поки складно говорити, куди Зеленський поїде першочергово, оскільки елемент епатажності ніхто не скасовував і рішення може бути дуже несподіваним.

«Було б доцільно, щоб це був Брюссель. Це було б чітке позначення євроатлантичного вектора України. Проте з огляду на специфіку команди, точніше її відсутність, складно робити висновки», – резюмував Олег Лісний.

Детальніше про те, хто вже привітав із перемогою майбутнього президента України Володимира Зеленського, – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: