Британія скасувала оперативний план на випадок жорсткого Brexit

Читать на русском
Країна домовилася про чергову відстрочку дати виходу з ЄС, у зв'язку з чим план екстрених дій, на який вже витрачено два мільярди доларів, скасований.

Уряд Великої Британії скасував план дій в особливих умовах (вихід з ЄС без угоди) у зв'язку з новою відстрочкою виходу країни з Євросоюзу до 31 жовтня, схваленої на екстреному саміті ЄС у четвер.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 12 квітня, повідомляє The Guardian.

Макрон: Євросоюз не мав ставати заручником BrexitПрезидент Франції Еммануель Макрон попередив, що Європейський союз не може залишатися заручником політичної кризи у Великій Британії в зв'язку з ситуацією з Brexit.

При цьому витрати на підготовку реалізації плану, названого Operation Yellowhammer, вже перевищили, за її даними, £1,5 млрд (майже два мільярди доларів).

«Ми відмовилися від оперативного плану, і це рішення негайно набирає чинності», - наводить видання заяву кабінету міністрів. Подібні заходи, як зрозуміло з повідомлення, далі будуть прийматися «лише після всебічного обговорення».

Відповідно до плану передбачалося введення в Сполученому Королівстві особливої ​​системи «оперативного управління», що включає майже шість тисяч осіб. Вона була покликана запобігти, зокрема, браку продовольства, палива, ресурсів у фінансовій сфері.

Велика Британія мала б покинути ЄС 29 березня 2019 року, тобто, через два роки після подачі письмового повідомлення про вихід. Оскільки угода про вихід з ЄС залишається блокованою у британському парламенті, який вже тричі відкидав її, саміт ЄС 21 - 22 березня надав Лондону відстрочку до 12 квітня. Однак Мей не вдалося вивести процес із політичного глухого кута, після чого вона направила ЄС запит про продовження цього терміну. 11 квітня Євросоюз і Велика Британія узгодили нову відстрочку виходу королівства зі складу співтовариства - до 31 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: