Меркель запропонувала перенести Brexit на початок 2020 року

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає можливим перенесення виходу Британії з ЄС (Brexit) на кінець 2019-початок 2020 року.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає можливим перенесення виходу Британії з ЄС (Brexit) на кінець 2019-початок 2020 року.

Відповідну заяву Меркель зробила у вівторок, 9 квітня, під час засідання фракції ХДС/ХСС у Бундестазі після півторагодинної зустрічі з британським прем'єром Терезою Мей, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Мей домовляється про нове відтермінування BrexitПрем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і канцлер Німеччини Ангела Меркель у вівторок, 9 квітня, провели переговори про продовження терміну виходу Британії з Євросоюзу.

Повідомляється, що Мей пообіцяла Меркель, що Лондон дотримуватиметься всіх узятих на себе зобов'язань у межах європейського співтовариства доти, доки членство в ньому Великої Британії зберігатиметься.

Меркель також підтвердила, що підтримує намір британського парламенту перешкодити нерегульованому Brexit.

Водночас Париж готовий погодитися на новий перенесення виходу Британії з ЄС лише за дотримання жорстких умов. Запропоноване відтермінування виходу Великої Британії з ЄС є занадто тривалим, підкреслюється в заяві Єлисейського палацу.

Нагадаємо, Палата громад Британії у вівторок, 9 квітня, підтримала пропозицію прем'єр-міністра Терези Мей попросити Брюссель про відтермінування виходу Британії з ЄС до 30 червня.

Додамо, екстрений саміт глав держав і урядів Європейського союзу 10 квітня буде присвячений відтермінуванню виходу Британії з ЄС «з відкритою датою» на термін до одного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: