Макрон: Євросоюз не мав ставати заручником Brexit

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон попередив, що Європейський союз не може залишатися заручником політичної кризи у Великій Британії в зв'язку з ситуацією з Brexit.

Президент Франції Еммануель Макрон попередив, що Європейський союз не може залишатися «заручником» політичної кризи у Великій Британії в зв'язку з ситуацією з Brexit.

Про це повідомляє AFP, пише «Слово і Діло».

Макрон додав, що Франція «відкрита» для продовження терміну виходу Британії з ЄС на певних умовах.

«Нашим пріоритетом має бути належне функціонування ЄС і єдиного ринку. ЄС не може бути протягом тривалого часу заручником врегулювання політичної кризи в Сполученому Королівстві», - сказав він.

Нагадаємо, в результаті голосування в Палаті громад не вдалося знайти більшості для якої-небудь альтернативи угоді по виходу Великобританії з ЄС.

Раніше повідомлялося, що 29 березня, британський парламент в третій раз відхилив угоду про вихід Британії зі складу Європейського союзу. Проти проголосували 344 депутатів, за - 286.

В п'ятницю, 29 березня, британський парламент в третій раз відхилив угоду про вихід Британії з складу Європейського союзу. Проти проголосували 344 депутатів, за - 286.

У зв'язку з провалом вже третього голосування Дональд Туск скликав позачергову раду Європейського союзу на 10 квітня.

Додамо, вчора в Лондоні тисячі прихильників виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу влаштували протест біля парламенту в Лондоні через затримку Brexit.

2 квітня Мей розповіла про необхідність нового відтермінування для Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: