У Британії схвалили закон про нове відтермінування Brexit

Читать на русском
На підтримку документа висловилися 313 депутатів, проти – 312 парламентарів. Авторами законопроекту виступили лейборист Іветт Купер і консерватор Олівер Летвін.

Депутати палати громад британського парламенту ухвалили в третьому читанні закон, згідно з яким уряд Великої Британії зобов'язаний знову звернутися до Європейського союзу з проханням надати відстрочку по Brexit.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

На підтримку документа висловилися 313 депутатів, проти – 312 парламентарів. Авторами законопроекту виступили лейборист Іветт Купер і консерватор Олівер Летвін. Для набуття чинності законопроект має ухвалити Палата лордів і затвердити королева Великої Британії Єлизавета II.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, що має намір просити нової відтермінування Brexit у Євросоюзу. Відтермінування має бути надане на короткий термін, щоб Британія не брала участь у виборах до Європарламенту 23-26 травня.

Палата громад 29 березня втретє відхилила угоду щодо виходу Великої Британії з ЄС, також парламентарі голосували 15 січня та 12 березня. Таким чином, Лондон не виконав умову Євросоюзу щодо перенесення термінів Brexit із 29 березня на 22 травня. Тепер Британія зобов'язана до 12 квітня залишити ЄС, якщо Мей не вдасться домогтися нового відтермінування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: