Відтермінування Brexit: країни ЄС вимагають від Британії пояснень

Читать на русском
Країни ЄС чекають пояснень від Великобританії щодо необхідності продовження строків Brexit.

Країни ЄС чекають пояснень від Великобританії щодо необхідності продовження строків Brexit.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив міністр з європейських справ головуючої в ЄС Румунії Джордже Чьямба, повідомляє Sky News.

Парламент Великої Британії затвердив відтермінування BrexitПалата громад британського парламенту затвердила закон, що зобов'язує британську владу попросити нову відтермінування виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Чьямбу підтримали представники Франції, Німеччини та Ірландії.

«Ми були в такій же ситуації два тижні тому. Ми не можемо дозволити обговорювати одне і те ж питання кожні два тижні без надання певного плану (з боку Британії, - ред.)», - підкреслив він.

Держміністр у справах Європи МЗС ФРН Міхаель Рот також зажадав від Британії «суттєвих кроків» з питання Brexit. Представник Франції, у свою чергу, заявив, що європейські країни приймуть рішення про можливу відстрочку Brexit в середу на саміті ЄС, однак чекають від Лондона надання конкретного плану.

Нагадаємо, 9 квітня Палата громад британського парламенту затвердила закон, зобов'язуючий британську владу попросити нову відстрочку виходу Великобританії з Євросоюзу.

Зазначимо, країни-члени Європейського союзу раніше заявили, що готові надати Великобританії тривалу відстрочку для її виходу з ЄС. Незважаючи на те, що сама Мей заявила, що попросить відкласти Brexit тільки до 30 червня, офіційні особи і спостерігачі очікують, що 27 лідерів Євросоюзу розглянуть більш тривале «гнучке» продовження відстрочки до 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: