Більшість країн ЄС готові погодитися на тривале відтермінування Brexit

Читать на русском
27 лідерів Європейського союзу розглядають ідею гнучкого продовження відстрочки до 2020 року.

Країни-члени Європейського союзу готові надати Великобританії тривалу відстрочку для її виходу з ЄС (Brexit)незважаючи на зростаючі побоювання політичних і економічних витрат через неурегулированости даного питання.

Про це повідомили поінформовані джерела, передає «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

Тереза Мей попередила про останній шанс на BrexitПрем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту і уряду не вдасться узгодити відповідний договір.

За інформацією видання, незважаючи на те, що сама Мей заявила, що попросить відкласти Brexit тільки до 30 червня, офіційні особи і спостерігачі очікують, що 27 лідерів Євросоюзу розглянуть ідею більш тривалого «гнучкого» продовження відстрочки до 2020 року.

У той же час в Парижі не згодні з такою тривалою відстрочкою, а президент Франції Еммануель Макрон наполягає, щоб Мей представила заслуговує довіри план для організованого Brexit.

Зазначимо, всі можливі варіанти відстрочки будуть обговорюватися лідерами ЄС на саміті 10 квітня.

12 квітня Великобританія повинна вийти з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше європейські ЗМІ повідомили, що глава Європейської ради Дональд Туск має намір запропонувати Великобританії «гнучку відстрочку» для Brexit - 12 місяців, але план глави Євроради повинні одноголосно схвалити всі 27 лідерів Європейського союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: