Тереза Мей попередила про останній шанс на Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту і уряду не вдасться узгодити відповідний договір.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту і уряду не вдасться узгодити відповідний договір.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві глави уряду країни.

У Британії схвалили закон про нове відтермінування BrexitНа підтримку документа висловилися 313 депутатів, проти – 312 парламентарів. Авторами законопроекту виступили лейборист Іветт Купер і консерватор Олівер Летвін.

«З того часу, як я стала прем'єр-міністром, моїм пріоритетом було забезпечення Brexit, і сьогодні він залишається таким. Я хочу, щоб Великобританія вийшла з ЄС впорядкованим способом якомога швидше, а це означає, що потрібно піти таким чином, щоб це не порушувало життя людей», - йдеться в заяві.

Мей зазначила, що узгоджений нею з ЄС договір про Brexit тричі відхилявся парламентом, і немає ніяких ознак того, що він може бути прийнятий у найближчому майбутньому. "Оскільки парламент ясно дав зрозуміти, що зупинить відхід Великобританії без угоди, у нас тепер є серйозний вибір: залишити Європейський Союз з угодою або взагалі не йти", - заявила вона.

Прем'єр-міністр наполягає, що Brexit необхідно забезпечити, а для цього треба узгодити договір. За її словами, якщо депутати-консерватори і депутати від DUP не зможуть забезпечити більшість, то у неї не буде іншого вибору, окрім як звернутися до Палати громад.

«Чим довше це триватиме, тим більший ризик того, що Великобританія взагалі ніколи не піде», - заявила Мей, повідомивши, що на наступному тижні знову планує їхати в Брюссель, щоб домовитися про доповнення до статті 50.

«Я маю намір досягти угоди з моїми колегами-лідерами ЄС, що означатиме, що якщо ми зможемо домовитися про угоду тут удома, ми зможемо залишити ЄС уже через шість тижнів», - зазначила прем'єр-міністр Великобританії.

Раніше повідомлялося, що влада Євросоюзу більше не надасть коротких відстрочок щодо Brexit, якщо угода не буде схвалена парламентом Великобританії до 12 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: