Соболєв і Семенченко заявили про вихід із «Самопомочі» (доповнено)

Читать на русском
Депутати Верховної ради України Єгор Соболєв та Семен Семенченко заявили про намір вийти з партії Самопоміч.

Депутати Верховної ради України Єгор Соболєв та Семен Семенченко, які буди обрані у 2014 році до Верховної ради за списками об’єднання «Самопоміч», заявили про намір вийти з партії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політсили.

Вказано, що Соболєв уже підписав відповідну заяву, а Семенченко оголосив про намір зробити це найближчим часом.

У той же час Єгор Соболєв зазначив, що виходить з партії, але не покидає фракцію Самопоміч.

За його словами, він не буде балотуватися з партією Самопоміч на наступних парламентських виборах у зв'язку з ідеологічними розбіжностями з керівництвом партії.

Соболєв додав, що що не має наміру співпрацювати ні з чинним президентом України Петром Порошенком, ні з шоуменом Володимиром Зеленським, і планує продовжити свою діяльність в новій політичній силі, «яку запропонує творити на принципах відкритості, дієвості і доброчесності».

Зазначається також, що нардепи повідомили про відповідний намір своїх колег під час засідання фракції.

Слід підкреслити, що раніше лідер партії Андрій Садовий повідомляв про можливість виходу частини народних депутатів зі складу фракції.

«Парламент доживає останні місяці і політики визначаються зі своїм майбутнім та потенційними новими попутниками. Як би не склалась доля тих, хто вирішить покинути «Самопоміч» у цей момент і якими б не були їх мотиви, я хочу подякувати їм за їхню працю», - написав Садовий.

Нагадаємо, якби парламентські вибори в Україні проводилися в середині березня 2019 року, то найбільші шанси подолати 5%-ий бар'єр мали б до дев'яти партій. Серед них і «Самопоміч» з показником 3,2%.

Як повідомлялося, на початку березня мер Львова Андрій Садовий подав заяву до Центральної виборчої комісії (ЦВК) про зняття своєї кандидатури з президентських виборів-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: