Садовий прокоментував саморозпуск «Самопомочі»

Читать на русском
Голова партії Об'єднання Самопоміч, мер Львова Андрій Садовий заявив, що розпуск фракції Самопомочі в Київській міській раді є правильним рішенням.

Голова партії «Об'єднання «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий заявив, що розпуск фракції «Самопомочі» в Київській міській раді є правильним рішенням.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Депутати Київради взяли участь у невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція «Самопомочі» розпущена. Якщо ми хочемо іншої, нової України, в нас немає іншого вибору, крім як позбуватися найменших ознак недоброчесності. Інакше нічого не вийде. Це боляче, але це правильно», – написав Садовий у Facebook.

Лідер партії також подякував депутату Київради від «Самопомочі» Наталії Манойленко, яка «першою звернула нашу увагу на корупційну загрозу у фракції».

«Ми зробили все можливе, щоб подальших подій не сталося. Але вони відбулися. Наслідки були неминучими», – зазначив Садовий.

6 вересня виконавчий комітет партії «Самопоміч» ухвалив рішення про виключення депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука зі складу членів партії, аргументувавши це завданням значної шкоди репутації політичної сили.

«Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені», – повідомила прес-служба партії.

11 вересня фракція «Самопомочі» ухвалила рішення про припинення своєї діяльності в Київраді та розпуск.

Коментуючи ситуацію з причиною розпуску фракції, Гусовський заявив, що йшлося про приватизацію ділянки землі під будівлею, яка перебуває у власності в родички депутата Київради Романа Марченка. Також екс-голова фракції «Самопомочі» в Київраді зазначив, що Марченко не є його «креатурою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: