Відмова від виборів. Як схитрував Садовий та що чекає на «Самопоміч»?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Садовий вчасно вийшов із проваленої ним виборчої кампанії кандидата в президенти. Він так і не знайшов свій «ядерний електорат» і фактори потенційного зростання свого рейтингу.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло»

«Хоча несподіваний вихід Садового з президентських перегонів подавався ним як благородний жест львівського політика-бізнесмена в напрчмку майбутнього демократичного об'єднання, першою від його рішення постраждала його ж партія «Самопоміч», яка пропускає важливу для будь-якої політичної сили подію – участь у виборах президента країни», – зазначив Небоженко.

На його думку, в цій ситуації вона опускається до групи політичних аутсайдерів на кшталт БПП і «Народного фронту».

Відмова Садового брати участь у президентських виборах поставила партію в скрутне становище, обмеживши її політичний потенціал і створивши реальні проблеми для її політичного майбутнього, уточнив він.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ГриценкоСлово і Діло розбиралось, які обіцянки не виконав кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

«Мало того, що фракція «Самопомочі» у Верховній Раді так і не зуміла знайти свою політичну гру, тепер і її лідер відмовляється довести свою політичну вагу й перспективу участю в президентських виборах», – додав політолог.

Зате Садовий вміло схитрував і, йдучи з виборчої кампанії, «подарував» Гриценку 10% міфічного електорату, який дозволить нібито прорватися до другого туру виборів, підкреслив він.

«А після президентських виборів у Садового буде привід критикувати результати боротьби Гриценка на виборах за те, що той так і не зумів скористатися його «царським подарунком». Тому Гриценко буде не гідний очолювати парламентський список «єдиних демократичних сил» восени 2019 року», – пояснив експерт.

А поки ще є час до початку парламентських виборів, «Самопоміч» має вирішити, що їй далі робити, наголосив він.

«Залишається або змінювати лідера, або змінюватися самій партії – шукати нову стратегію й тактику виживання», – резюмував Віктор Небоженко.

Наскільки відповідальним є мер Львова Андрій Садовий, дивіться за посиланням.

Нагадаємо, кандидат у президенти Анатолій Гриценко на публічних посадах виконав кожну другу обіцянку.

Також ми з'ясували, які невиконані обіцянки ховає Гриценко.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів та їхніми деклараціями можна на сайті «Слово і Діло» в розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: