Парламентські вибори: новий рейтинг для партій

Читать на русском
До трійки лідерів згідно з опитуванням щодо парламентських виборів увійшли партії Слуга народу, Батьківщина та БПП Солідарність.

До трійки лідерів згідно з опитуванням щодо парламентських виборів увійшли партія «Слуга народу», «Батьківщина» та БПП «Солідарність».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Наскільки прогнози соціологів збігалися з результатами президентських виборівНаші аналітики переглянули, наскільки збігалися дані провідних соціологічних груп з результатами президентських виборів за останні 20 років.

Зокрема партія «Слуга народу» має 21,5% голосів тих, хто визначився і має намір голосувати.

Повідомляється, що «Батьківщину» підтримують - 18,7% респондентом, БПП «Солідарність» - 14,2%, Опозиційну платформу - 10,5%, Громадянську позицію - 6,2%, Самопоміч - 5,5%. Також наголошується, що близько 4% підтримують «Радикальну партію Ляшка» і «Свободу», близько 3% - партію «Наші», близько 2% - «Опозиційний блок» і УКРОП.

«Цікаво, що Володимир Зеленський і Петро Порошенко мають значно кращу електоральну підтримку, ніж «Слуга народу» і БПП. Аналогічно у Анатолія Гриценка і Олега Ляшка. На відміну від Юлії Тимошенко і Андрія Садового, чиї персональні рейтинги гірше, ніж показники «Батьківщини» і «Самопомочі», - йдеться в дослідженні.

Повідомляється, що опитування було проведено з 19 по 28 лютого серед населення України від 18 років і старше.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2%.

Раніше «Слово і Діло» підготувало аналіз, наскільки прогнози соціологів збігалися з результатами президентських виборів в Україні.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: