Стало відомо, чи хочуть українці побачити дебати

Читать на русском
Три чверті українців вважають, що кандидати, які виходять у другий тур президентських виборів, повинні брати участь у публічних дебатах між собою.

Три чверті (73,5%) українців вважають, що кандидати, які виходять у другий тур президентських виборів, повинні брати участь у публічних дебатах між собою: 44% - обов'язково і ще 30% - бажано.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування фонду Демократичні ініціативи та КМІС, проведеного в кінці березня.

У мережі обговорюють можливі дебати між Порошенком і ЗеленськимВолодимир Зеленський і Петро Порошенко можуть провести дебати на стадіоні Олімпійський. У нашій добірці реакція соцмереж на можливу подію.

За даними опитування, лише 18% вважають, що такі дебати не потрібні.

У разі, якщо теледебати між кандидатами відбудуться, 42% громадян будуть дивитися їх у будь-якому випадку і ще 31% - якщо ці дебати будуть цікавими і змістовними.

Опитування було проведене фондом Демократичні ініціативи та Київським міжнародним інститутом соціології. Польовий етап дослідження тривав з 20 по 26 березня 2019 року, Всього було опитано 1600 респондентів. Статистична похибка (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3,7% для показників близьких до 50%, 3,2% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 10%, 1,7% - для показників близьких до 5%.

Як відомо, після першого туру президентських виборів, який відбувся 31 березня, боротьбу за посаду глави держави продовжують Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Вчора, 3 квітня, шоумен покликав чинного президента дебатувати на стадіоні НСК «Олімпійський». Пізніше стало відомо, що Порошенко погодився на такі дебати.

Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що може провести трансляцію зі стадіону «Олімпійський», але це будуть не дебати, а радше агітація.

Також такі дебати розкритикували в ЦВК.

Як відомо, другий тур виборів президента має відбутися 21 квітня.

Дебати мають відбутися в п’ятницю, 19 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: