НСТУ підготує проведення дебатів 19 квітня – Аласанія

Читать на русском
НСТУ підготує проведення дебатів між кандидатами в президенти України Володимиром Зеленським і Петром Порошенком 19 квітня, заявив її глава Зураб Аласанія.

Національна суспільна телерадіокомпанія обов'язково підготує проведення дебатів між кандидатами в президенти України Володимиром Зеленським і Петром Порошенком 19 квітня, заявив її глава Зураб Аласанія.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на прес-конференції в четвер, 4 квітня.

Економіка та соціальна політика: що обіцяють Зеленський і ПорошенкоСлово і Діло розбиралось, які обіцянки щодо розвитку економіки та соцполітики дали в своїх програмах Зеленський і Порошенко.

«19-го числа між 20 і 21 годиною дебати будуть проведені в будь-якому варіанті, навіть незалежно від того, чи будуть кандидати. Ми маємо цей час забронювати саме під це. І в цей час у нас будуть або нейтральні картинки, якщо не з'являться кандидати, але вони будуть проведені. Ми будемо готові до участі обох кандидатів у будь-якому варіанті», - сказав Аласанія.

Він пояснив, що постанова Центральної виборчої комісії від 2014 року детально прописує порядок проведення дебатів.

«Там не передбачено вільні формати, навіть із ведучими - а просто з модератором», - сказав глава НСТУ.

«До будь-яких інших варіантів ми також готові й також відкриті до пропозицій, які пролунали публічно. Ми навіть сьогодні зв'язалися з обома штабами й отримали згоду на установчу зустріч», - заявив Аласанія.

Нагадаємо, дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка на НСК «Олімпійський» вже висловили бажання провести низка ведучих.

Після першого туру президентських виборів, який відбувся 31 березня, боротьбу за посаду глави держави продовжують Володимир Зеленський та Петро Порошенко. 3 квітня шоумен покликав чинного президента дебатувати на НСК «Олімпійський» і Порошенко погодився.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) може провести трансляцію зі стадіону «Олімпійський», але це будуть не дебати, а радше агітація.

Другий тур виборів президента має відбутися 21 квітня.

Дебати мають відбутися в п’ятницю, 19 квітня. Згідно з положенням ЦВК, дебати проводять у студії національного мовника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: