У ЦВК розкритикували проведення дебатів на стадіоні

Читать на русском
Радченко нагадав, що до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня і оголошення повторного голосування (другого туру - ред.) агітація кандидатів на посаду президента не допускається.

Дебати на НСК «Олімпійський», які раніше запропонував кандидат у президенти Володимир Зеленський, можуть бути формою передвиборної агітації, а не визначеними законом теледебатами.

Про це в четвер, 4 квітня, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко в коментарі «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

У мережі обговорюють можливі дебати між Порошенком і ЗеленськимВолодимир Зеленський і Петро Порошенко можуть провести дебати на стадіоні Олімпійський. У нашій добірці реакція соцмереж на можливу подію.

«Те, про які дебати йдеться в постанові ЦВК, - це стаття 62 закону («Про вибори Президента України»- ред.). Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трохи не та стаття закону, тобто мова йде зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборчої агітації», - зазначив він.

Радченко наголосив, що стаття 62 закону про вибори Президента визначає процедуру і терміни проведення передвиборних теледебатів, які проводяться на Громадському телеканалі і оплачуються з державного бюджету.

У той же час він висловив думку, що, швидше за все, кандидати на посаду глави держави, які говорять про дебати на стадіоні «Олімпійський», мають на увазі форму агітації, яка врегульована статтею 58 закону про вибори Президента щодо «проведення публічних дебатів, дискусій, прес -конференцій». За його словами, такі дебати мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

«Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62 стаття закону і постанови ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що мова йде про частину 1 п. 3 статті 58 закону. В цьому і різниця», - додав заступник голови ЦВК.

Разом з тим Радченко нагадав, що до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня і оголошення повторного голосування (другого туру - ред.) агітація кандидатів на посаду президента не допускається.

Раніше в ОПОРІ прокоментували дебати на стадіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: