В ЄС запропонували допомогу із законом про незаконне збагачення

Читать на русском
У ЄС сподіваються, що співпраця по лінії макрофінансової допомоги не постраждає через скандальне скасування статті.

Євросоюз запропонував комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 26 березня, повідомив посол ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, пише Інтерфакс-Україна.

Скасувавши статтю про незаконне збагачення, судді декларують більше доходівЖурналісти проаналізували, як змінилися декларації суддів Конституційного суду, які голосували за скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

«Ми запропонували комітету Верховної Ради своїх експертів, щоб відповідний законопроект був підготовлений і рішення було знайдене», - сказав він.

Посол також висловив сподівання, що співпраця з ЄС по лінії макрофінансової допомоги не постраждає.

Нагадаємо, 27 лютого Конституційний суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були надавати пояснення про джерела їхніх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягти до кримінальної відповідальності.

Після цього в Раді зареєстрували декілька нових законопроектів про незаконне збагачення, у тому числі президентський. У парламентському комітеті пропонують розробити один законопроект.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: