Порошенко вніс до ВР новий законопроект про незаконне збагачення

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що вносить до Верховної Ради новий законопроект про відповідальність за незаконне збагачення.

Президент України Петро Порошенко підписав новий законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і доручив зареєструвати документ у Верховній Раді як невідкладний.

Як пише «Слово і Діло», про це голова держави в четвер, 28 лютого, заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Кіровоградської області в Кропивницькому, повідомляється на сторінці президента у Twitter.

Чому КСУ скасував статтю за незаконне збагачення та в чому ризик?Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення.

«Підписав та даю доручення зареєструвати президентський законопроект про передбачення покарання для чиновників за незаконне збагачення, у якому враховані всі зауваження суду. Надаю законопроекту статус невідкладного», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, напередодні КСУ опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Правозахисники зазначили, що рішення КСУ означатиме повну амністію для всіх посадових осіб із сумнівними доходами.

Петро Порошенко заявляв, що внесе в парламент законопроект про покарання за незаконне збагачення після оприлюднення рішення Конституційного суду про визнання відповідної статті КК неконституційною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: