Комітет ВР пояснив, чому відклав закони про незаконне збагачення

Читать на русском
Комітет ВР не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення, оскільки це порушило б регламент.

Комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення, оскільки це порушило б регламент.

Як пише «Слово і Діло», про це у середу заявив голова комітету Андрій Кожем'якін, повідомляє «Укрінформ».

Законопроект президента про незаконне збагачення навіть не зачіпає питання походження грошей – юристНовий невідкладний законопроект президента України про незаконне збагачення юристи розцінюють, як конституційний, але нешкідливий для корупціонерів.

«Висновки Головного науково-експертного управління є тільки по чотирьох з шести проектів (які розглядав комітет у середу – ред.). На сьогоднішній день, у зв'язку з тим, що Верховна Рада розглядає закон про мову, у нас немає можливості... прийняти рішення щодо включення цих проектів у порядок денний. Це порушення регламенту, і я хотів би звернутися до членів комітету, щоб ми якось вирішили це питання», - сказав він.

«Ми можемо згідно регламенту розглянути ці проекти, послухати співдоповідачів, але ми можемо тільки рекомендувати ці проекти Верховній Раді, або всі або декілька, включити в порядок денний», - сказав голова комітету Андрій Кожем'якін.

За результатами обговорення члени комітету проголосувати за те, щоб зняти всі законопроекти з порядку денного засідання комітету.

Серед причин такого рішення - відсутність по двох законопроектах висновку Головного науково-експертного управління, відсутність у порядку денному парламенту даних законопроектів.

Також ще не закінчився термін подачі альтернативних законопроектів.

Раніше народний депутат Мустафа Найєм заявив, що парламентський комітет з питань забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко вже закликав парламент проголосувати новий закон про відповідальність за незаконне збагачення після прийняття «мовного закону».

26 лютого Конституційний суд України на своєму закритому засіданні прийняв рішення про неконституційність статті 368-2 Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У середу, 27 лютого, суд оприлюднив це рішення на своєму сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: