Опублікували рішення про скасування статті про незаконне збагачення

Читать на русском
Конституційний суд України в середу, 27 лютого, опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Конституційний суд України в середу, 27 лютого, опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на дані на сайті суду, пише «Слово і Діло».

Чому КСУ скасував статтю за незаконне збагачення та в чому ризик?Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення.

Нагадаємо, у вівторок, 26 лютого, на закритому засіданні Конституційного суду України визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Йдеться про статтю 368-2 Кримінального кодексу України.

Підкреслимо, стаття 368-2 Кримінального кодексу про незаконне збагачення в нинішній редакції була схвалена в 2015 році на хвилі створення нової системи антикорупційних органів. Поява цієї норми була необхідною для повноцінного запуску системи електронного декларування, що в свою чергу, було однією з умов отримання Україною безвізового режиму з Європейським союзом. Аналогічна вимога була висунута і для продовження співпраці України з кредиторами, в тому числі, і з Міжнародним валютним фондом.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко прокоментував скасування статті про незаконне збагачення.

Нагадаємо, Петро Порошенко терміново внесе до парламенту новий законопроект за статтею про незаконне збагачення. У новому законі будуть враховані зауваження Конституційного суду України до цієї статті Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: