Автономія для ОРДЛО - нове опитування

Читать на русском
Надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії у складі України для мирного врегулювання конфлікту готові підтримати 51 відсоток українців.
Ілюстративне фото.

Надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії у складі України для мирного врегулювання конфлікту готові підтримати 51% українців.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що на питання: «Якби для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію у складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР), чи підтримали б Ви таку пропозицію?», то 28% респондентів відповіли, що точно підтримали б таку пропозицію і 23% - скоріше підтримали б.

Не підтримали б таку позицію 24% опитаних і ще 25% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Згідно з опитуванням, найбільше підтримали б автономію для ОРДЛО мешканці Півдня, Сходу і Донбасу - 66,7%, 71,9% та 66,7% відповідно.

На Заході та в Центрі за таку позицію висловилися 35,4% та 42,4% опитаних мешканців.

Повідомляється, що опитування було проведене з 28 лютого по 11 березня.

5-ті роковини захоплення влади в Донецьку: нові виклики для України5 березня 2014 року в Донецьку відбувся масштабний мітинг за Україну. В результаті зіткнень із міліцією над будівлею ОДА вивісили російський прапор.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% — для показників близьких до 25%, 2,9% — для показників близьких до 10%, 2,1% — для показників близьких до 5%.

Раніше стало відомо, що більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах.

Також «Слово і Діло» писало, чи чекати Україні провокацій на кордоні перед виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: