Динаміка обстрілів ООС: 255 порушень режиму припинення вогню в лютому

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил із 30 січня до 24 лютого було зафіксовано 255 порушень режиму припинення вогню. В результаті цих обстрілів загинули семеро українських військових, ще 33 – отримали поранення.

Перші масовані обстріли були зафіксовані з 2 по 6 лютого, коли ворожа артилерія била по українських позиціях від 9 до 12 разів на добу. В результаті обстрілів, в томи числі із заборонених видів озброєння, один український боєць загинув і четверо отримали поранення.

Найбільше застосування противником засобів вогневого ураження від початку поточного року сталося 19 лютого. Російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із застосуванням забороненого озброєння, поранено трьох військовослужбовців.

Нагадаємо, що 23 лютого у Донецькій області на тимчасово непідконтрольній території біля блокпоста сепаратистів «ДНР» підірвався мікроавтобус, що перевозив цивільних осіб.

Двоє людей загинули на місці, троє отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що вибух прогримів о 12:30, в 50 метрах від контрольного пункту Оленівка, де сепаратисти здійснюють пропуск громадян. За попередньою інформацією, мікроавтобус, що перевозив цивільних осіб, з'їхав на узбіччя і підірвався на протитанковій міні. В результаті вибуху двоє людей загинули на місці, троє отримали поранення.

Всі загиблі і постраждалі - жителі населеного пункту Сніжне. Вони поверталися в «ДНР» з пенсією, отриманою на підконтрольній Україні території.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що протягом січня було зафіксовано 200 обстрілів українських позицій.

Також ми повідомляли, що на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» помер чоловік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: