Динаміка міграції в Україні: де реєструється найбільше переселенців

Читать на русском

В Україні налічується 1 млн 364 тис. 713 внутрішньо переміщених осіб. Станом на березень кількість зареєстрованих переселенців зменшилася на 147 тис. 590 осіб. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

Найбільше переселенців і досі мешкають у Донецькій області – 487,5 тис. осіб. У Луганській області майже вдвічі менше – 269,7 тис. переселенців. У Києві налічується 141,2 тис. внутрішньо переміщених осіб. До західної частини України переселенці їдуть не дуже охоче: у Львівській області їх 10,5 тис. осіб, у Тернопільській, Івано-Франківській і Закарпатській областях – близько 3 тис.

Станом на березень кількість зареєстрованих переселенців зменшилася на 147,6 тис. осіб, найбільше це позначилося на Донеччині та столиці. Найменше внутрішньо переміщених осіб знялися з реєстрації в Чернівецькій області.

За січень держава надала переселенцям 256,3 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. У січні минулого року ця сума склала 226,4 млн грн.

Нагадаємо, для переселенців затверджена особлива процедура реєстрації на виборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: