Соцопитування: чи хочуть українці повернення ОРДЛО

Читать на русском
Більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах. Соцопитування.

Більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, посилаючись на дослідження Київського міжнародного інституту соціології, передає «ZN.ua».

Як зазначає соціолог, думка про надання автономії, спеціального статусу або особливих повноважень цих територій - в цілому населення не підтримує. Також чверть українців вважають, що неконтрольовані території повинні повернутися під контроль України, але з великими повноваженнями. За їх відділення від України - 7%, за приєднання до Росії - 2%.

«Мені здається, що особливості цього регіону, як і особливості ставлення громадян до вирішення проблем Донбасу, повинні бути враховані під час вироблення повноцінної стратегії і розробки тактики повернення цих територій. Реального, а не формального повернення в український простір. І, звичайно, реалізація цієї стратегії передбачає велику роз'яснювальну роботу. Якщо метою є реінтеграція не тільки територій, а й людей», - додала Бекешкіна.

Нагадаємо, у штабі АТО заявили, що на донецькому напрямку можливі збройні провокації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: