Розкрадання в оборонці: Луценко звинуватив журналістів у фальсифікаціях (доповнено)

Читать на русском
Луценко звинуватив журналістів програми Наші гроші в фальсифікації листувань фігурантів розкрадань у держконцерні Укроборонпром.

Генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив журналістів програми «Наші гроші» в фальсифікації листувань фігурантів розкрадань у держконцерні «Укроборонпром».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної ради.

За словами Луценка, злив цих даних журналістам стався у вересні 2018 року.

Також глава ГПУ стверджує, що експертиза показала відсутність у листуванні деяких діалогів, які зафіксовані в сюжеті програми «Наші гроші».

Раніше він заявив, що розслідування розкрадання коштів «Укроборонпрому» стало можливим завдяки вивченню листувань у вилучених телефонах Андрія Рогози і Віталія Жукова.

За словами Луценка, за поданням ГПУ Київський науково-дослідний інститут судових експертиз провів експертизу 3 телефонів і одного диску, який спеціалісти МВС скачали з цих телефонів.

«І встановив, що інформація, скачана з 3 телефонів у середині 2017 року на диск, не була монтованою, або до неї не було жодного стороннього втручання. Це означає, що тепер ця інформація може стати предметом слідства НАБУ – у разі, якщо воно захоче розпочати це слідство по своїй підслідності про розкрадання коштів чи зловживання службовим становищем тощо, – а також ДБР щодо можливих корупційний дій будь-яких правоохоронців – ГПУ, НАБУ, ДФС тощо», - сказав Луценко.

Нагадаємо, у Верховній раді проходить екстрене засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування фактів розкрадання коштів, виділених на посилення обороноздатності української армії, зокрема щодо розкрадань в «Укроборонпромі».

Як відомо, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду.

В «Укроборонпромі» заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ.

27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

Олег Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, «штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів» і її намагаються використовувати у виборчій кампанії».

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: