Розкрадання в «Укроборонпромі»: Парубій закликав провести засідання ТСК 13 березня

Читать на русском
Спікер парламенту Андрій Парубій закликав провести засідання ТСК із розслідування розкрадань в оборонній сфері 13 березня.

Спікер парламенту Андрій Парубій закликав провести засідання ТСК із розслідування розкрадань в оборонній сфері 13 березня.

Про це він сказав під час вечірнього пленарного засідання парламенту у вівторок, 12 березня, пише «Слово і Діло».

ТСК і оборонка: чим Рада займалася цього тижняВерховна рада цього тижня продовжила роботу ТСК у справі Гандзюк, почала розглядати закон про українську мову й обговорювала імпічмент президента.

«Так, у нас була розмова з головою Тимчасової слідчої комісії щодо проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави... Я звертаюся із закликом до членів комісії провести її завтра», - сказав Парубій.

Він висловив переконання, що не можна «відтягувати з проведенням комісії та інформуванням суспільства».

«У нашому рішенні щодо ТСК зазначено, що вона має проходити спільно із комітетом нацбезпеки і оборони та комітетом по боротьбі з корупцією. Я закликаю і комітети, і членів невідкладно завтра, по завершенню сесії, почати роботу Тимчасової слідчої комісії», - зазначив спікер парламенту.

Нагадаємо, 25 лютого вийшли дві перші серії журналістського розслідування Bihus.Info (програма «Наші гроші») про закупівлі контрабандних російських деталей через фірми-прокладки за завищеними в 2-4 рази цінами. Були названі такі фігуранти справи, як екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор; Віталій Жуков і керівник фірми «Оптімумспецдеталь» Андрій Рогоза.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: