Корупція в «Укроборонпромі»: НАБУ заявило про початок службового розслідування

Читать на русском

У НАБУ стверджують, що розпочали внутрішнє розслідування ще до виходу останнього випуску програми «Наші гроші».

Управління внутрішнього контролю НАБУ почало службове розслідування за фактами можливих неправомірних дій працівників Бюро, пов'язаних із фігурантами журналістського розслідування про розкрадання в «Укроборонпромі».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, пише «Слово і Діло» у вівторок, 12 березня.

Коментар Директора НАБУ щодо інформації, викладеної у розслідуванні Bihus.infoNABU

У НАБУ стверджують, що розпочали внутрішнє розслідування ще до виходу останнього випуску програми «Наші гроші».

«На даний момент службове розслідування триває. Також запевняємо у всебічному сприянні слідчим Державним бюро розслідувань у проведенні розпочатого ними розслідування за фактами, оприлюдненими BIHUS.info», - йдеться в повідомленні.

«Ми готові забезпечити повний доступ до тих матеріалів, які будуть потрібні ДБР, провести службове розслідування абсолютно незалежним слідчим підрозділом, яким є Управління внутрішнього контролю антикорупційного бюро та дати відповіді на всі питання, які будуть», - повідомив Директор НАБУ Артем Ситник в оприлюдненому відео.

Нагадаємо, 25 лютого вийшли дві перші серії журналістського розслідування Bihus.Info (програма «Наші гроші») про закупівлі контрабандних російських деталей через фірми-прокладки за завищеними в 2-4 рази цінами. Названі такі фігуранти справи, як екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор; Віталій Жуков та керівник фірми «Оптімумспецдеталь» Андрій Рогоза.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: