Рада завтра розгляне закон про допуск іноземних армій

Читать на русском
Верховна рада завтра, 26 лютого, розгляне законопроект про допуск підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України.

Верховна Рада завтра, 26 лютого, розгляне законопроект про допуск підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України.

Про це повідомив голова Ради Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

Закон про допуск іноземних військових на навчання в Україні зареєстрували в парламентіВР зареєструвала законопроект про схвалення рішення президента Петра Порошенка про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

За його словами, це питання стоятиме одним з перших на порядку денному.

«Минулого тижня ми не завершили розгляд проект закону №10006 і 1006-1, і тому пропонується, що ми розпочинаємо новий тиждень з законопроекту «Про внесення змін до Житлового кодексу щодо забезпечення прав власників». Після того, пропонується блок питань національної безпеки і оборони. Серед питань, проект закону про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України. Йдеться про спільні навчання між українськими військовими, а також військовими з США, Канади та інших держав. Це питання буде стояти одним з перших», - повідомив Парубій.

Спікер підкреслив, що блок національної безпеки включає близько 5-6 питань.

«Пропонується, щоб ми першим його розглянули на завтрашньому засіданні», - повідомив Парубій.

Нагадаємо, 20 лютого в Раді з'явився законопроект №10067 про схвалення рішення президента Петра Порошенка про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Як повідомлялося, голова Міністерства оборони України Степан Полторак заявив, що в 2019 році буде активізовано військово-морську присутність НАТО в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: