Розкрадання в «Укроборонпромі»: Ситник повідомив про обшуки у Гладковських

Читать на русском
Працівники Національного бюро проводять слідчі дії у фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в Укроборонпромі.
Артем Ситник - фото «Слова і Діла»

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Про це під час прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«НАБУ після аналізу журналістського розслідування Bihus.info порушило два кримінальних провадження. В межах цих справ детективи проводять близько 20 обшуків за місцем жительства Олега і Ігоря Гладковських, Віталія Жукова і Андрія Рогози», – підкреслив Ситник.

За його словами, НАБУ почало розслідувати ці провадження спочатку, оскільки раніше детективи не мали листувань фігурантів.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства «Укроборонпрому» купували деталі, котрі постачалися контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися у декілька разів.

Учасниками схеми із розкраданнях в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор і директор «Укроборонпрому» Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

У відповідь на розслідування «Укроборонпром» звинуватив журналістів у маніпуляціях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: