Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко передумала реєструвати проект постанови про імпічмент

Читать на русском
Кандидат у президенти Юлія Тимошенко провалила обіцянку зареєструвати постанову про імпічмент президента.
Юлія ТимошенкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні розглянемо нещодавню обіцянку Тимошенко зареєструвати проект постанови про імпічмент президента в зв'язку з розслідуванням журналістів про корупцію в оборонці. Таку заяву нардеп зробила під час брифінгу у Верховній раді 26 лютого 2019 року.

«Я хочу першою поставити підпис під проектом постанови про початок процедури імпічменту Петра Олексійовича Порошенка. Я поставила перший підпис і зараз ми приступаємо до збору цих підписів у Верховній раді. Скільки б не було зібрано підписів, ви будете знати, хто і як підписував цей документ, і ви будете знати, щойно цей проект постанови буде зареєстрований», – заявила вона.

На запитання журналіста про терміни реєстрації проекту постанови нардеп відповіла, що зареєструє його або 26 лютого ввечері, або 27 лютого вранці.

Однак на офіційному сайті Верховної ради ані в зазначені терміни, ані пізніше проект постанови так і не був зареєстрований. Відзначимо, що останній проект постанови, зареєстрований Юлією Тимошенко, датується більш ранньою датою – 6 грудня 2018 року.

Що Тимошенко обіцяла з приводу імпічмента президента, дивіться на відео.

Тимошенко, Порошенко та імпічмент — то є законна процедура чи немає?Слово і Діло

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Порошенко не забезпечив переселенцям можливість голосувати на місцевих виборах.

Ще один кандидат у президенти України Юрій Бойко передумав реформувати медичну галузь.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: