Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо Нацполіції

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на врегулювання діяльності Національної поліції України.

За час роботи восьмого скликання Верховної ради ухвалили 14 законопроектів щодо Національної поліції, в тому числі ключовий у питанні реформування – «Про Національну поліцію». Його метою було створення цього правоохоронного органу, він також визначав основи організації та діяльності поліції, статус поліцейських і порядок проходження служби.

Всі 14 законопроектів підтримали лише двоє кандидатів – Юрій Тимошенко та Юрій Дерев'янко. Сергій Каплін підтримав 10 проектів законів, голосування за інші пропустив. По 8 законопроектів підтримали Ольга Богомолець, Олег Ляшко, Віктор Кривенко та Олександр Шевченко. За інші вони або не голосували, або були відсутні.

Юлія Тимошенко голосувала за 7 ініціатив (під час голосування за інші була відсутня), Аркадій Корнацький – за 5, Віктор Бондар – за 4, Сергій Тарута – за 2. Лише один законопроект підтримав Олександр Вілкул (раніше ми писали, як він провалив обіцянку сприяти правоохоронній реформі). Юрій Бойко або був відсутній на голосуваннях, або просто не голосував. Жодного законопроекту також не підтримав Віталій Купрій: один голос «проти», один «утримався», на інших або був відсутній, або не голосував. Але при цьому Купрій брав участь у створенні 6 інших ініціатив.

Відзначимо, що законотворчою діяльністю в цьому напрямку, крім Купрія, займалися лише Віктор Бондар, Юрій Тимошенко, Юрій Дерев'янко та Сергій Каплін.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти, спрямовані на боротьбу з корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: