Невиконані обіцянки кандидатів: Бойко передумав реформувати медичну галузь

Читать на русском
Кандидат у президенти Юрій Бойко як нардеп провалив передвиборчу обіцянку реформувати медичну галузь.
Юрій БойкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадуємо, як Юрій Бойко обіцяв, що після проходження до парламенту «Опоблок» реформує медичну галузь, зокрема й екстрену допомогу. Таку обіцянку він дав, балотуючись до парламенту першим номером за списками цієї політсили в жовтні 2014 року.

Перед виборами Бойко заявив, що «Опоблок» планує здійснити три першочергових кроки з реформування медицини.

«По-перше, необхідно піти від фінансування так званих ліжко-місць і орієнтувати спрямування грошей на ефективне лікування людей, а не просто фінансування заради статистики», – заявив політик.

«По-друге, потрібно приділити максимальну увагу екстреній медицині, адже часто від її роботи залежить життя людини. Тому дуже важливо, щоб екстрена медицина нормально фінансувалася. Також необхідно передбачити достатнє фінансування медицини, пов'язаної з інвалідами, людьми похилого віку, оскільки ці люди найменш соціально захищені», – додав він.

Третім важливим кроком у реформуванні медицини мала стати кадрова політика в цій сфері. «Також слід встановити гідну зарплату медичним працівникам, адже більшість із них отримують трохи більш ніж 2 тис. грн», – підкреслив тодішній лідер «Опоблоку».

Саме ці три напрямки обіцяв реалізувати Бойко з колегами з фракції, прийшовши до влади. Однак «Опоблок» був проти урядової медреформи. Коли в жовтні 2017 року Верховна рада ухвалила в цілому два «фінансових» законопроекти, що дозволили запустити медреформу, фракція голосувала проти. Хоча реформа передбачає відмову від системи оплати за ліжко-місця й переходить на оплату роботи медпрацівників за системою «гроші ходять за пацієнтом».

Відзначимо, що «Опоблок» зареєстрував кілька альтернативних урядовим законодавчих ініціатив щодо медреформи.

Як Бойко обіцяв провести дефцентралізацію й що з цього вийшло, дивіться на відео.

Децентралізація Бойко: сам не гам та й другому не дам // НЕ ЦЯЦЯНКИ #3Слово і Діло

Раніше ми писали, що Порошенко не забезпечив переселенцям можливість голосувати на місцевих виборах.

Своєю чергою Ляшко змінив думку щодо пенсіонерів на держслужбі.

Нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: