Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко не встиг реформувати правоохоронну систему

Читать на русском
Петро Порошенко обіцяв реформувати правоохоронну систему. Але всі зміни не встигнуть запровадити до кінця його президентського терміну.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як президент України Петро Порошенко обіцяв реформувати правоохоронну систему. Така обіцянка була зафіксована в його передвиборчій програмі. Але завершити реформи до кінця каденції Порошенка не встигнуть.

Станом на лютий триває реформування органів прокуратури відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки. Стратегія була затверджена президентом в травні 2015 року, вона передбачає приведення повноважень і діяльності органів прокуратури до європейських стандартів.

Реформу Національної поліції також планують завершити до 2020 року, про що раніше говорив глава відомства Сергій Князєв: «Ми ставимо перед собою амбітні плани, до 2020 року закінчити перехід від міліції до поліції, мається на увазі у всіх законотворчих і внутрішніх документах, які нам дадуть можливість працювати в сучасних умовах».

Відповідно до закону про національну безпеку Кабінет міністрів повинен розробити законопроект про парламентський контроль над діяльністю спецслужб. Крім того, Служба безпеки повинна розробити законопроекти щодо реформування відомства (в парламент їх внесе президент), але станом на лютий вони ще не готові.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Сергій Каплін передумав організовувати «медіамайдан».

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: