Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко була відсутня на голосуванні закону, що зобов'язує чиновників доводити легальність доходів

Читать на русском

Кандидат у президенти Тимошенко, будучи нардепом, провалила обіцянку ухвалити закон, який зобов'язував би чиновників доводити легальність походження їхнього майна.
Юлія ТимошенкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо про те, як Юлія Тимошенко обіцяла ухвалити закон, який зобов'язує кожного чиновника доводити легальність походження свого майна. Така обіцянка була зафіксована в передвиборчій програмі партії «Батьківщина», лідеркою якої вона є.

У липні 2015 року Верховна рада ухвалила проект закону про посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції. Цей документ зобов'язав усю інформацію про майно чиновників зробити загальнодоступною. У разі виникнення сумнівів щодо легальності походження майна законом передбачена можливість вимагати пояснення та звіту від державної посадової особи.

Однак народний депутат Юлія Тимошенко була відсутня під час голосування цієї законодавчої ініціативи, тим самим проваливши програмну обіцянку «Батьківщини».

Як Тимошенко подавала законопроект про опозицію, дивіться на відео.

Тимошенко-обіцятор: коли слова розбігаються з ділом // НЕ ЦЯЦЯНКИ #1Слово і Діло

«Слово і Діло» попереджає: більшість гучних і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом може перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як президент Петро Порошенко забув відмовитися від квот при формуванні уряду.

Також ми писали, що Вілкул передумав підтримувати децентралізацію.

Нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: