Інвестор «Трейд Коммодіті» намагався оскаржити підозру від НАБУ

Читать на русском
Столичні суди не побачили підстав для відкриття провадження за скаргою інвестора фірми Трейд Коммодіті на підозру від детективів.
Київський апеляційний суд

Суд не відкрив провадження за скаргою адвоката інвестора «Трейд Коммодіті» Володимира Трофименка на оголошену йому детективами Національного антикорупційного бюро і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозри.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва ще 26 грудня 2018 року, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що адвокат Трофименка подав скаргу до суду на повідомлення детектива НАБУ про підозру його клієнту у розкраданні понад 50 млн грн Міністерства оборони на закупівлі палива у «Трейд Коммодіті». Проте слідчий суддя відмовився відкривати провадження за скаргою.

В зв'язку з цим адвокат підозрюваного подав апеляцію. В обґрунтування своїх доводів адвокат Трофименка вказав, що постановою САП від 29 жовтня 2018 року було об'єднано матеріали двох проваджень від 9 вересня 2016 року та від 27 березня 2018 року, а тому з урахуванням того, що відомості по другій справі були внесені до ЄРДР 27 березня 2018 року, можливість застосування до нього положень п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України прямо передбачена законом. За таких обставин, на переконання захисника письмове повідомлення про підозру Трофименку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КПК України, підлягає оскарженню в судовому порядку.

Вивчивши матеріали, судді відмовили в оскарженні рішення суду на не відкриття провадження за скаргою захисника інвестора «Трейд Коммодіті». Вони вказали, що Трофименку повідомили про підозру до 16 березня 2018 року, а значить застосування положень п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України не передбачена.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький повідомив, що у справі «Трейд Коммодіті» провели нову експертизу, яка зменшила суму збитків. Також суд продовжив обов'язки топ-менеджеру «Трейд Коммодіті». Раніше суд частково скасував арешт майна Трофименка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: