У справі «Трейд Коммодіті» провели нову експертизу – Холодницький

Читать на русском
У паливній справі оборонного відомства України втричі зменшилися збитки після проведення додаткової експертизи.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Додаткова експертиза в кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів Міністерства оборони на закупівлі палива у ТОВ «Трейд Коммодіті» зменшила суму збитків до 58 мільйонів гривень.

Про це в інтерв'ю журналісту «Слова і Діла» розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Повний текст інтерв'ю читайте на сайті о 10:00.

«Знаю, що там зменшено суму збитків – фактично на 100 мільйонів гривень менше. Нова експертиза, яка була призначена у справі, показала зі 149 мільйонів гривень, здається, 58 мільйонів гривень збитків», – зазначив Холодницький.

За його словами, 25 січня в цій справі були оголошені остаточні підозри. Також керівник САП повідомив, що в справі відновлювали наслідок для проведення додаткової експертизи, оскільки попередня була проведена на підставі висновку аудиторів.

Крім того, Холодницький додав, що нову експертизу проводив Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз.

Як відомо, НАБУ завершило досудове розслідування в цій справі 28 березня 2018 року.

Пізніше в Національному бюро хотіли обмежити підозрюваним у цій справі строки ознайомлення з розслідуванням, щоправда, САП відкликала клопотання.

Нагадаємо, НАБУ призупинило слідство щодо топ-менеджера «Трейд Коммодіті». Раніше в САП прокоментували непередачу до суду паливної справи Міноборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: