Майно топ-менеджера «Трейд Коммодіті» не передали в управління АРМА

Читать на русском
Арештоване майно одного з підозрюваних у справі паливних схем у Міноборони не передали в управління Нацагентству.

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в передачі арештованого майна комерційного директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Володимира Гарькавого в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Мозолевська, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що за клопотанням НАБУ суд наклади арешт на автомобілі Skoda Superb 2016 року випуску, Ford Fiesta 2007 року випуску, Mitsubishi Lancer Evo IX 2007 року випуску, Honda Civic 1988 року випуску; на квартиру і 100% корпоративних прав Гарькавого в ТОВ «Нью Гастро». У зв'язку з цим, детектив просив суд передати зазначене майно в управління АРМА.

Підозрюваний і адвокат заперечували проти задоволення клопотання. Вони вказали, що відповідно до вимог п. 3 ч. 6 ст. 100 КПК України в управління може передаватися майно, визнане речовими доказами в кримінальному провадженні, до яких вищевказане не відноситься.

Вислухавши обидві сторони, суддя погодився з доводами захисту і відмовив в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, Гарькавий повернувся в Україну і прийшов з адвокатом до НАБУ. За інформацією детективів, у нього закінчився термін дії закордонного паспорта і його повернули в Україну. Пізніше, суд відпустив його під особисте зобов'язання з покладанням низки обов'язків. Нещодавно суд скасував Гарькавому один із обов'язків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: