Суд продовжив обов'язки підозрюваному НАБУ топ-менеджеру «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав клопотання антикорупційних прокурорів про продовження запобіжного заходу топ-менеджеру фірми.

Суд продовжив процесуальні обов'язки підозрюваному детективами Національного антикорупційного бюро комерційному директору ТОВ «Трейд Коммодіті» Володимиру Гарькавому.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в клопотанні прокурора, Гарькавого підозрюють у розтраті майже 149 мільйонів гривень Міністерства оборони України на закупівлі палива в «Трейд Коммодіті». За його словами, підозрюваного затримали 9 липня, оскільки той переховувався від органів досудового розслідування.

Також вказується, що постановою детектива НАБУ від 10 вересня досудове розслідування у вказаному провадженні зупинене, проте на якій підставі, невідомо.

Суддя клопотання задовольнив і продовжив такі обов'язки Гарькавого: прибувати на першу вимогу, повідомляти про зміну місця перебування й роботи, утримуватися від спілкування зі свідками, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 9 липня Гарькавий повернувся в Україну й прийшов з адвокатом до будівлі НАБУ. Пізніше суд відпустив його під особисте зобов'язання. Також суд скасував йому один обов'язок. Крім того, суддя не задовольнив клопотання НАБУ про передачу арештованого майна Гарькавого в управління Нацагентства з питань розшуку та менеджменту злочинних активів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: