Росія має забезпечити українським морякам захист – ООН

Читать на русском
Захопленим українським морякам в РФ мають надати захист згідно із міжнародним гуманітарним правом.

Захопленим українським морякам в РФ мають надати захист згідно із міжнародним гуманітарним правом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила голова місії Фіона Фрейзер на презентації нової 25-ї доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, повідомляє «Укрінформ».

Вона заявила, що в РФ з моряками мають поводитися гуманно, захищати їх від актів насильства чи залякування.

«Ми проаналізували наслідки військово-морського інциденту поблизу Керченської протоки. У доповіді зазначається, що 24 затриманим членам українських екіпажів, які наразі утримуються під вартою в Москві, слід забезпечити захист, передбачений міжнародним гуманітарним правом. Це означає, що з ними слід поводитися гуманно, захищати їх від актів насильства чи залякування і надавати їм медичну допомогу», - сказала Фрейзер.

Нагадаємо, станом на 12 березня російське слідство призначило амбулаторну психолого-психіатричну експертизу стосовно 11 військовополонених.

Раніше повідомлялося, що адвокати українських моряків зможуть зібрати перший пакет документів для направлення індивідуальних скарг в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) до середини березня.

Як повідомлялося, заступник міністра юстиції Іван Ліщина заявив, що єдиний спосіб повернути заарештованих в Росії українських моряків - діяти через Європейський суд з прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: