Поранених українських моряків обстежували в Москві

Читать на русском
Троє українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці, пройшли поглиблене медичне обстеження в першій Градській лікарні Москви.
Ілюстративне фото.

Троє українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці, пройшли поглиблене медичне обстеження в першій Градській лікарні Москви, РФ.

Про це в понеділок, 25 лютого, заявив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії РФ Іван Мельников, повідомляє Інтерфакс.

Адвокат: медогляд українського моряка в РФ тривав дві годиниУ РФ провели формальний медичний огляд військовополоненого українського моряка Андрія Артеменка, який тривав дві години.

«Члени ГНК відвідали в СІЗО Андрія Ейдера, Василя Сороку і Андрія Артеменка з метою перевірки їхнього стану здоров'я після виписки з медблока. Моряки розповіли, що їм було проведено комплексне медичне обстеження, яким вони залишилися задоволені», - зазначив Мельников.

Зокрема, за його словами, моряків оглянули терапевт, хірург, невропатолог, нейрохірург, лор, офтальмолог. Також їм була проведена комп'ютерна томографія.

«Як розповів Артеменко, офтальмолог виписала йому краплі і мазь для очей. Він сказав, що після їх застосування зір перестав погіршуватися. Він попросив ще одну консультацію офтальмолога, про що ми попросили адміністрацію СІЗО. Ейдер в свою чергу розповів, що лікар все ще констатував у нього посттравматичний синдром, але обіцяв, що через деякий час він пройде. З Сорокою членам ГНК не вдалося поспілкуватися, так як він був на черговому обстеженні», - доповів Мельников.

Він зазначив, що, крім регулярних відвідувань моряків членами ГНК, їх систематично відвідують уповноважений із захисту прав громадян в РФ Тетяна Москалькова, московський омбудсмен Тетяна Потяєва, а також співробітники українського консульства.

Раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що українські моряки почали проходити поглиблене медобстеження.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення.

Усі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: