Адвокати українських моряків готують індивідуальні скарги до ЄСПЛ

Читать на русском
Також Полозов розповів про результат роботи адвокатів з українськими моряками. Він зазначив, що моряки вже 100 днів знаходяться в РФ.

На даний час адвокати формують перший пакет документів, необхідний для подачі індивідуальних скарг до міжнародні інстанції, в тому числі до ЄСПЛ через незаконний арешт українських військовополонених моряків, яких РФ захопила в Керченській протоці.

Про це написав адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, ці документи будуть передані команді українських юристів, яка працює в цьому напрямку. Також Полозов розповів про результат роботи адвокатів із українськими моряками. Він зазначив, що моряки вже 100 днів знаходяться у РФ.

«З самого першого дня військовополонені були піддані жорсткій психологічній обробці. З кожним із них проводили «бесіди» з метою отримання визнання своєї вини у скоєному злочині, або свідчення на себе або на бойових товаришів. До деяких із них підселили «спеціальних» співкамерників. Наші адвокати змогли довести до військовополонених позицію про застосування третьої Женевської конвенції. Всі військові моряки заявили і слідству, і на судах, що вони знаходяться під захистом Конвенції та є військовополоненими», - написав він.

Відзначимо, 25 листопада, Росія напала на українські кораблі, в результаті чого були захоплені три українських кораблі і 24 військовослужбовців. Після цього НАТО та ЄС неодноразово закликали РФ звільнити українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: