В ЄСПЛ роз'яснили відповідь на запит Києва щодо моряків

Читать на русском
Євросуд з прав людини не відхиляв запит України, оскільки він був еквівалентний до раніше схваленого.

Європейський суд з прав людини вирішив не вводити додаткових термінових заходів щодо захисту прав заарештованих в Росії українських моряків, оскільки вже є відповідне рішення суду, прийняте на початку грудня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі ЄСПЛ в п'ятницю, 22 лютого, пише Укрінформ.

Мін'юст: заява РФ про відмову ЄСПЛ Україні - маніпуляціяЄ рішення ЄСПЛ, яким задовольняється вимога України щодо заходів попереднього характеру по українським морякам.

«Суд визначив, що запит від уряду України від 15 лютого 2019 щодо трьох моряків був еквівалентним запиту, внесеному 28 листопада 2018 року, і, таким чином, є складовою тимчасових (термінових - ред.) заходів, прийнятих за правилом 39 від 4 грудня 2018», - пояснили в суді.

Раніше Мін'юст РФ заявив, що ЄСПЛ відхилив його подання на позов України про надання медичної допомоги українським морякам. Український Мін'юст, в свою чергу, звинуватив російських колег у маніпуляціях інформацією, пояснивши, що відмови не було, а таке рішення було прийнято раніше.

Зазначимо, два дні тому російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українські моряки почали проходити поглиблене медичне обстеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: