Полозов: РФ відправила українських моряків на психологічну експертизу

Читать на русском
Адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу для 11 захоплених українських моряків.
Фото: Микола Полозов (адвокат).

Адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу для 11 захоплених українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Facebook Микола Полозов.

За його словами, ФСБ призначила амбулаторну психолого-психіатричну експертизу стосовно 11 захоплених моряків.

«Слідче управління ФСБ призначило сьогодні проведення психолого-психіатричної експертизи стосовно ще трьох військовополонених українських моряків... Всього станом на поточний день слідство призначило амбулаторну психолого-психіатричну експертизу стосовно 11 військовополонених», - йдеться в повідомленні.

Так, 11 березня заходи проводилися стосовно Євгена Семидоцького, Андрія Ейдера і Сергія Попова.

Він також зазначив, що захист був проти призначення даної експертизи. Разом з тим, адвокатами були заявлені клопотання про присутність адвокатів при проведенні експертизи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокати українських моряків зможуть зібрати перший пакет документів для направлення індивідуальних скарг в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) до середини березня.

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстрілялиі захопили українські катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські «суди» в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян отримали поранення.

Українським військовослужбовцям висунули обвинуваченняза ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: