Британія закликає Росію звільнити українських моряків

Читать на русском
Великобританія закликає Росію негайно звільнити українських військовополонених моряків, затриманих біля Керченської протоки 25 листопада минулого року.

Великобританія закликає Росію негайно звільнити українських військовополонених моряків, затриманих біля Керченської протоки 25 листопада минулого року.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні посольства Британії в Україні в Twitter.

Адвокати українських моряків готують індивідуальні скарги до ЄСПЛТакож Полозов розповів про результат роботи адвокатів з українськими моряками. Він зазначив, що моряки вже 100 днів знаходяться в РФ.

Відзначимо, вже 100 днів, як українські моряки перебувають в російському полоні.

«Минуло 100 днів, як Росія захопила 24 українських військових і три кораблі в Чорному морі. Ми закликаємо Росію їх звільнити негайно і забезпечити вільний прохід через Керченську протоку в Чорне море», - йдеться в заяві.

Микола Полозов повідомляв, що адвокати українських моряків готують індивідуальні скарги в ЄСПЛ.

Відзначимо, 25 листопада, Росія напала на українські кораблі, в результаті чого були захоплені три українських корабля і 24 військовослужбовців. Після цього НАТО і ЄС неодноразово закликали РФ звільнити українських моряків.

Однак суд у Москві визнав законним продовження строку арешту вже 20 з 24 українських моряків, яких РФ незаконно затримала в Керченській протоці. Моряків залишили під арештом до квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: